Kako naj najdem čas za telovadbo?

Vsak odrasel človek, z redno službo in otroci se mora zavedati, da je potrebno skrbeti tudi zase. Zdravje bi moralo biti na prvem mestu, saj ste samo tako lahko kos vsem oviram, ki se dnevno pojavljajo.

Pri tem morate eno uro telovadbe enostavno vriniti v vaš naporen delovnik. Mogoče vas bo to prepričalo: če niste močni, če niste zdravi, če se ne počutite dobro, ne boste mogli opraviti vseh nalog 100%. Se sliši grozno, kajne. To lahko spremenite že z manjšimi spremembami – pojdite stran od mize in se sprehodite okoli stavbe. Ponavljajte vsak dan in boste videli, dobro dene.

Ne glede na to kako zaposleni ste, če se potrudite boste našli 10 minut časa za telovadbo. Ne pozabite, da je vedno nekdo tam zunaj, ki je še bolj zaposlen kot ste vi, pa vseeno najde čas za telovadbo. Bolj kot boste poskušali vključiti telovadbo v vaš dnevni ritual, lažje boste našli čas. Sprehodite se po stopnicah, namesto, da izberete dvigalo. Parkirajte avto malo dlje od stavbe v kateri delate. Že te majhne spremembe vam lahko pomagajo.

Zjutraj se iz postelje preselite kar na tla in naredite nekaj treušnjakov, izpadnih korakov, počepov ali kaj podobnega. Ponavljajte vsako jutro in preverite, če lahko mogoče vsak dan naredite nekaj več ponovitev, kot ste jih prejšnji dan. Tekmujte sami s sabo.

Hitra hoja skozi trgovino, pri čemer seveda potrebujete le nekaj stvari. Z vozičkom bi bili res lahko malce nevarni.

V času kosila, si vzemite čas in pojdite na sprehod okoli stavbe. Pri tem lahko povabite tudi koga od sodelavcev. Nato pa lepo pomalicajte.

V vse vaše rekreacije poskusite vključiti še vaše sorodnike. Namesto gledanja televizije, pojdite na sprehod. Pri tem se boste rekreirali, naužili svežega zraka, pa še preživeli odličen čas z vašimi najljubšimi. Če niste ljubitelji sprehodov, poskusite s kakšnim športom. Važno je le, da ste skupaj in nekje zunaj v naravi.

Naredite dogovor sami s sabo in med reklamami vašega naljubšega filma naredite nekaj počepov, sklec ali kaj podobnega.

Le kdo še ni slišal, da ženske največ kalorij pokurijo med čiščenjem stanovanja. Hitro sesalec v roke.

To je le nekaj primerov. Če se bostepoglobili v to, boste zagotovo našli še kakšen nasvet, ki vam bo bolj ugajal. Sedaj mogoče ne boste več iskali izgovorov, da res nimate časa.

Vir: aktiv.si