Kako sladkor in fruktoza delujeta na kožo

Kako sladkor in fruktoza delujeta na kožo

Sladkor na kožo ustvarja reakcijo, ki ustvarja rdečico in že po 15 minutah kislost, ki jo telo težko prenaša. Če ne odstranimo sladkorja s kože, se koža skrči in posuši zaradi visoke temperature, ki se na tem mestu ustvarja. Več dni trajajoče obloge, ki so sladke lahko privedejo do takega odmrtja kože, da postane živa rana. To se zgodi pri sladkornih bolnikih, ki se jim vname koža okrog spolovila in sluznica v spolovilu samem. Fruktoza na koži ustvarja tudi takoj toploto na koži in po 15 minutah nastane alkalnost, ki kožo ohladi.

Fruktoza se lahko resorbira in tako tudi deluje v telesu. Predvsem deluje na jetra, ki jim sladkorja primanjkuje. Telesu vrača energijo in ga greje. To je izredno dober način pri podhladitvah ali pri rakastih bolnikih, ki so zelo oslabeli. Njihova prebavila so hladna in alkalna zaradi razpada kislin v pretoplem trebuhu. Zato je dovajanje fruktoze preko kože veliko boljše. To velja tudi za sladkorne bolnike. Fruktoza v stiku s kisikom v pljučih izgoreva takoj in širi arterije, zato je dihanje takoj boljše. Zelo dobro je za srčne bolnike, ker jim širi ožilje v srcu in to v treh dneh do take mere, da je srce normalno prekrvavljeno. Fruktozo na tanko namažemo na mokro kožo po rokah do ramen, če je potrebno tudi po celih, mokrih, nogah do kolkov. Noge in celo telo se v trenutku sprosti. Roke mažemo, če so težave s srcem, noge mažemo, če so težave s pljuči.

Fruktozo namažemo na tanko, na mokro kožo in pustimo, da deluje 15 minut. Nato se stuširamo. To lahko ponovimo 3 krat dnevno, zaporedoma 7 dni in dihanje je popolnoma normalno. Pri delovanju pljuč, glave in srca je fruktoza pomoč jetrom, ki so obremenjena, samim jetrom pa je fruktoza pomoč pri proizvodnji žolča, ki ga telo ne more proizvesti brez sladkorja. Če v telesu ni sladkorja ga telo začne proizvajati najprej iz maščob nato tudi iz beljakovin do popolne telesne izčrpanosti, na primer pri rakastih bolnikih.

Preko kože lahko dovajamo olja vseh vrst le, da se pri dovajanju velikih količinah olja na kožo kopičijo v telesu, ker se ne razgradijo. To so vsa olja za sončenje z dodatki. Razgradijo se lahko samo nekatera: laneno olje, oljčno olje, orehovo olje, brinjevo olje in še nekatera čista rastlinska olja v manjših količinah. Vsa druga se kopičijo v koži, dokler ta ne odmre ali pa ustvarjajo že v kratkem času alergije, ki prenehajo, če jih umijemo z alkalnim milom in z toplo vodo. Na kožo lahko damo samo tiste snovi, ki jih lahko pojemo. Neškodljive snovi na kožo so samo tiste in v tolikšni količini, ki jo lahko pojemo ne, da nam škoduje. Vse ostalo so za telo strupi.

Vir: uporabnopisanje.si